Достапни линкови

Во 2013 во затвор има 211 новинари


Турција со 40 затворени новинари ,втора година по ред, води на светската листа на Комитетот за заштита на новинарите.
Оваа бројка помала во однос на лани, кога беа затворени 232 новинара, но останува на историски високо ниво, се наведува во зивештајот.
Најголем дел од 211 затворени новинари во 2013 се во Турција, Иран и Кина, а потоа следат, Еритреја, Виетнам, Сирија, Азербејџан, Етиопија, Египет и Узбекистан. На листата се најде и Македонија со еден затворен новинар
XS
SM
MD
LG