Достапни линкови

ЕУ министрите дебатираат за Западен Балкан


Министрите за надворешни работи на ЕУ вечерва расправаат за напредокот на Западен Балкан.
Се очекува Македонија повторно 5 та година по ред да не добие датум за преговори поради нерешениот спор со името со Грција.
Во меѓувреме денеска се очекува министрите да решат дали ќе ги отворат прет пристапните преговори со Србија.
Се смета дека со Црна Гора ќе бидат отворени 5 поглавја од преговорите а дека лидерите на Босна и Херцеговина ќе добие порака по серизоно да се посветат на реформите.
XS
SM
MD
LG