Достапни линкови

Турција и ЕУ - разговори за безвизен режим


Егемон Багис, турски министер за ЕУ прашања
Турција и Европската унија потпишаа договори за започнување разговори за безвизен режим за турските граѓани и за враќање на нелегалните имигранти од земјите на ЕУ во Турција.
Според договорот за реадмисија потпишан во Анкара во понеделникот , Турција ќе се согласи да ги прима назад илегалните имигранти кои влегле во Европа од Турција. Договорите потпишани во Анкара доаѓаат недели откако ЕУ ги продолжија разговорите за членство со Турција, кои беа суспендирани за три години.
XS
SM
MD
LG