Достапни линкови

Цензорство во име на верата


Во најновиот извештaј на Репортери без граници се документира цензурирањето во името на верата и на Господ во светот. Притоа се констатира дека во премногу земји постои ваквата специјална форма на цензорство. Тоа особено било изразено во Иран, земјите во Персискиот залив и православните земји при што, меѓу другото, новинарите се жигосувале како еретици ако пишувале за недуховните активности на свештениците.
XS
SM
MD
LG