Достапни линкови

Јахјага - Косово е држава на сите граѓани


Претседателот на Косово, Атифете Јахјага во годишното обраќање во парламентот, изјави дека во Косово е држава во која сите граѓани се еднакви без оглед на етничката, националната припадност или религиозните убедувања.
Потоа, таа на српски јазик ги повика сите косовски граѓани да работат заедно за да се изгради подобра иднина.
XS
SM
MD
LG