Достапни линкови

Утре во ЕУ разговори за „Јужен тек“


Преставници на Словенија, Унгарија и Бугарија утре на состанокот на министрите за енергетика на ЕУ, и европскиот комесар за енергетика Гинтер Етингер, ќе разговараат за проектот „Јужни поток“.
Европската Комисија имено ги предупреди сите земји што имаат склучено договори за гасоводот „Јужен тек“ да ги усогласат со законите на ЕУ.
Покрај земјите членки како Бугарија, Словенија, Унгарија и Австрија истото им беше посочено и на Србија и на Македонија како членки на Европската енергетска заедница.
XS
SM
MD
LG