Достапни линкови

Предадена Нобеловата награда за мир


Нобеловата награда за мир за оваа година денеска во Осло и официјално и беше предадена на Организацијата за забрана на хемиското оружје. Генералниот директор Ахмет Узумчу изјави дека напорите на неговата организација е да се дојде до свет без оружје за масовно уништување. На другите годинашни добитници, Нобеловите награди им беа предадени во Стокхолм.
XS
SM
MD
LG