Достапни линкови

Путин нареди затворање на два државни медиума


Рускиот претседател Владимир Путин нареди затворање на државната агенција РИА Новости во рамките на реорганизацијата на државните медиуми. Исто така беѓше затворено и државнотот радио Гласот на Русија. Двата медиуми треба да се апсорбираат во новиот конгломерат на државни медиуми, наречен Росија Сегодниа, Новата реорганизација се прави со цел заштеда на пари но од РИА новости на прес конференција по повод затварањето рекоа дека неговата цел е зголемување на државната контрола над државните медиуми.
XS
SM
MD
LG