Достапни линкови

Комисија на УНЕСКО во Охрид


Комисија на УНЕСКО од утре, како што е предвидено, треба да престојува во Охрид, во проверка на заштитата на природното и културното наследство во градот. Мисијата ќе изготви извештај за состојбите, со препораки во врска со активностите во иднина. Според најавите, станува збор за вообичаена контрола, во чии рамки претставниците на УНЕСКО ќе посетат значајни историски локалитети и споменици на културата во Охрид.
XS
SM
MD
LG