Достапни линкови

Буџетот за 2014 на собраниската седница закажана за 16 декември


Предлог-буџетот за 2014 година е ставен на дневен ред на собраниската седница закажана за 16 декември. Според Деловникот на Собранието, пратениците ќе имаат пет дена за расправа по Предлогот. Претходно се очекува Владата до Собранието повторно да го достави дополнетиот предлог-текстот со вградените амандмани. Комисијата за финансирање и буџет прифати пет од поднесените 684 амандмани. Државната каса за следната година ќе изнесува 176,5 милијарда денари. Нивото на буџетскиот дефицит, според проекците, ќе изнесува 3,5 проценти
XS
SM
MD
LG