Достапни линкови

ЕУ во контрола на Филипс, Самсунг и Медија Сатурн


Филипс, Самсунг Електроникс и Медија Сатурн соопштија денеска дека биле меѓу компаниите врз кои била извршена контрола од инспектори на Европската комисија. Во Брисел е соопштено дека постои загриженост оти фирмите кои продаваат електронски производи соработувале во намалувањето на продажбата преку интернет со цел да ги зголемат цените на производите. Според Комисијата, на ваков начин се крши начелото за слободна конкуренција на Европската унија.
XS
SM
MD
LG