Достапни линкови

ОН - Подршка на Хашкиот Трибунал и Судот за Руанда


Хаг
Амбасадорите на државите-членки на Советот за безбедност на Обединетите нации изразија силна поддршка на работата на Хашкиот трибунал и на Судот за Руанда. Тие нагласија дека во период од две децении од формирањето на тие судови на лидерите во светот им е испратено предупредување дека можат да одговараат за наредбите, кои ги издаваат и за злосторствата, кои ги вршат нивните подредени.
XS
SM
MD
LG