Достапни линкови

Светот жали за Мандела


Политички лидери, славни личности и обични луѓе денеска жалат за смртта на Нелсон Мандела, борец против Апархејдот, Нобеловец и Претседател на Јужнно Африканската Република, кој почина на 95 годишна возраст. Пред претседателскиот мандат, Мандела преживеа 27 години во затвор по пресудата од претходниот расистички режим. Реакции пристигаат од целиот свет преку кои Мандела се опишува како инспиративен пример за ненасилно помирување.
XS
SM
MD
LG