Достапни линкови

Бугарија и Романија и натаму надвор од Шенген


Германскиот министер за внатрешни работи Ханс-Петер Фридрих изјави денеска пред седницата на Советот на ЕУ за правосудство и внатрешни работи, дека Романија и Бугарија постигнале значаен напредок во однос на реформите, но оти тоа не е доволнo за влез во Шенген.
Разгледувањето на прашањето за проширување на Шенген зоната беше вклучено во денешната програма на Советот на ЕУ.
XS
SM
MD
LG