Достапни линкови

Ватикан со специјален комитет за секс злоупотреби


Ватикан ќе воспостави специјален комитет за сексуални злоупотреби во Католичката Црква и на жртвите ќе им се нуди помош.

Ова го изјави архибискупот на Бостон кој беше центар на секс скандалот во кој беа вмешани католички свештеници.

Папата Франческо претходно изјави дека справувањето со секслуалните злоупотреби е од витално значење за кредибилитетот на Црквата.
XS
SM
MD
LG