Достапни линкови

Орав - ефикасна администрација е приоритет


Ефикасна и функционална администрација е важен дел за политичките критериуми и останува приоритет при процесот на пристапување во ЕУ, изјави денеска евроамбасадорот Аиво Орав на конференцијата „Пресретнување на предизвиците на јавната администрација“, на која се презентираат целите на проектот финансиран од ЕУ.
Според евроамбасадорот Орав, реформата во јавната администрација е втората најголема област на поддршка од ЕК преку ИПА и оти од 2009 до 2013 година се наменети 13,5 милиони евра, а реформата на јавната администрација останува приоритетна и во пакетот 2014-2020.
XS
SM
MD
LG