Достапни линкови

Апелациионен суд не дозволи Фереџе во градинка


Уставен Суд на Франција
Францускиот Апелационен Суд го потврди правото на детската градинка да отпуши работник кој инсистира да носи исламска шамија на главата на работно место.
Судот со денешната одлука ја поништи пресудата донесена во март дека приватната градинка „Бебето Волк“ од Париз е виновна за верска дискриминација кога во 2008 ја отпушти од работа Фатима Афиф, која инсистирала на тоа по враќање од породилно отсуство.
XS
SM
MD
LG