Достапни линкови

ЕК ќе финансира реформи во Македонија


Вицепремиерот за европски прашања Фатмир Бесими и директорот на Директоратот за проширување на Европската комисија Александра Кас Грање денеска потпишаa спогодби за финансирање меѓу Владата на Република Македонија и Европската Комисија во висина од околу 30 милиони евра.
Европската Комисија со овие средства ќе поддржи продолжување на реформите и осум проекти за прекугранична соработка на Македонија со Грција.
XS
SM
MD
LG