Достапни линкови

Економист: Грција ќе има потреба од нова помош


Атина - студентски протести, архива
Британското списание „Економист“ пишува дека Грција следната година ќе земе нов спасувачки пакет.

Грција ќе има потреба од дополнителна финансиска помош по истекувањето на сегашниот спасувачки пакет на крајот на јуни 2014 година, кој земјата го добива од ЕУ и ММФ, прогнозира „Економист“.

Во текстот на Економист се изразува загриженост и за феноменот десничарскиот екстремизам во Грција.
XS
SM
MD
LG