Достапни линкови

Мерки за враќање на средната класа или надуени балони


Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска промовира три нови мерки од, како што рече, програмата за враќање на средната класа, а се од економската сфера.

„Станува збор за капитални инвестиции и вработување на младите кои ја напуштаат земјава поради големата невработеност“, посочи Заев на прес-конференција во Прилеп.

Трите мерки се изградба на автопатишта, национална гасификација и бизнис инкубатори во земјата.

На прес-конференцијата на Заев, реагира ВМРО-ДПМНЕ.

„Постапките на Зоран Заев не само што се копија на постапките на Бранко Црвенковски, туку и ги надминуваат. Зоран Заев има страв од избори, а неговиот страв од пораз го лекува со надуени, но празни балон предлози и лажни ветувања“, реагира владејачката партија.
XS
SM
MD
LG