Достапни линкови

Парламентарни избори во Непал


Илустрација
Жителите на Непал денеска ќе гласаат за избор на ново Собрание кое ќе се обиде повторно да го напише Уставот на земјата. Кандидати од над 100 политички партии и неколку независни се натпреваруваат за место во Собранието, кое ќе треба да избере и нова Влада.
Последниот состав на Собранието од 2008 година не успеа да го заврши Уставот, поради расправиите меѓу политичките партии.
XS
SM
MD
LG