Достапни линкови

И покрај големите загуби, отпорот на талибанците продолжува


Над 12 илјади талибанци биле убиени, ранети или заробени во оваа година, но отпорот на бунтовниците продолжува, се вели во најновиот извештај на Советот за безбедност на Обединетите Нации. Талибанците претрпеле три пати повеќе загуби во однос на 2012-та, но исто така е зголемен и боројот на жртвите меѓу авганистанските владини сили. Во извештајот се додава дека талибанците се финансираат преку илегалната продажба на опиум.
XS
SM
MD
LG