Достапни линкови

Мемети - толеранцијата да стане навика


Толеранцијата се учи за да ни стане навика. Учењето дека сите сме различни, но дека сите ги имаме истите права е основното мото по кое треба да се придржува секој, особено во мултикултурните општества какво што е нашето, порача Народниот правобранител Иџет Мемети по повод Меѓународниот ден на толеранцијата, 16 ноември.
Непочитувањетона различностите , според Мемети, никому не му носи добро, напротив тоа е причина за многу војни, страдања, поделби кои оставаат длабоки последици врз животите на сите нас, вели Мемети.
XS
SM
MD
LG