Достапни линкови

Европската комисија со забелешки за буџетите на некои земјиЕвропската Комисија ги предупреди Франција, Шпанија и Италија дека во нивните буџети за наредната годиниа постои ризик од пробивање на лимитот на буџетскиот дефицит за земјите членки на веро-зоната. Ова е прв пат Европската комисија да има право да врши ревизија на буџетите на земјите од евро-зоната, пред тие да бидат разгледувани во националните парламенти.
XS
SM
MD
LG