Достапни линкови

Каде ќе се уништува сиријското хемиско оружје?


Меѓународната организација за забрана на хемиското оружје денеска ќе го разгледува планот за уништување на сиријското хемиско оружје. Усвојувањето на планот е клучен чекор кон елминирањето на таквото оружје во Сирија. Акцијата започна пред еден месец, а инспекторите веќе ги уништија постројките за производство на хемиско оружје во Сирија. Останува да биде решено каде ќе се уништуваат залихите. Во Албанија има протести против идејата таму да се уништува, а во игра се и Франција и Белгија.
XS
SM
MD
LG