Достапни линкови

Србија и Хрватска на соочување во Хаг на 3 март


Србија и Хрватска ќе се соочат во Судот за правда во Хаг на 3 март идната година кога во Меѓународниот суд главната усмена расправа.

Станува збор за тужба на Хрватска и противтужба на Србија за геноцид во Хрватска.

Претресот ќе трае околу еден месец и за тоа време ќе бидат сослушани и испрашани сведоци од двете страни, а ќе има и завршни излагања на правните застапници на Белград и Загреб, наведува весникот.
XS
SM
MD
LG