Достапни линкови

Србија и Русија потпишаа договор за воена соработка


Русија и Србија денеска потпишаа договор за воена соработка. Рускиот министер за одбрана Сергеј Шоигу изјави дека со тоа односите меѓу Москва и Белград добиле ново ниво.
Двете зе,мји претходно потпишаа договор за стратегиско партнерство.
Со воениот договор се предвидува споделување стратегиски информации, воена размена и заеднички вежби.
Според српскиот министер за одбрана Небојша Родиќ сега се регулирани воените односи со Русија за следните 15 години.
XS
SM
MD
LG