Достапни линкови

ОМД го поздрави членството во Советот за човекови права


логото на Советот за човекови права при Обединетите нации
„Станувајќи една од 47-те членки на Советот за човекови права при Обединетите нации на Македонија ќе и отвори одлична можност да работи на унапредувањето на основните човекови права на Македонците кои живеат во соседните земји Албанија, Бугарија и Грција“, сметаат од Обединетата македонска дијаспора. Во соопштението на организацијата се додава: „ОМД е задоволна, бидејќи со овој чекор, придонесот на Македонија во полето на заштитата на човековите права беше призната од 177 членки на ООН“.
XS
SM
MD
LG