Достапни линкови

Македонија стана членка на Советот за човекови права на ОН.


Кина, Русија, Саудиска Арабија, Виетнам и Куба добија место во Советот за човекови права на ОН и покрај критиките на организациите за човекови права за нивото досие во таа област.
На Генералното Собрание на ОН беа изгласани номинираните 14 земји, меѓу нив и Македонија, Франција, Британија, Јужна Африка, Мароко, Намибија, Мексико и Малдиви.
XS
SM
MD
LG