Достапни линкови

Нови разговори за глобалните климатски промени


Денеска во Варшава започнаа светски разговори на владино ниво за постигнување договор за справување со климатските промени.
Состанокот ќе трае до 22 овој месец и на него преговорачите треба да ги усогласат принципите за лимитирање на испуштањето штетни гасови во атмосферата.
Веќе две децении овие разговори се отежнати со несогласувања меѓу богатите и сиромашните земји околу начините за правично спроведување на мерките за намалување на глобалното затоплување.
XS
SM
MD
LG