Достапни линкови

Љупчо Зиков - претседател на Алијансата за позитивна Македонија


Љупчо Зиков, новинар, претседател на граѓанското движење „Алијанса за позитивна Македонија“.
Долгогодишниот новинар Љупчо Зиков со акламација беше избран за претседател на Алијансата за позитивна Македонија на основачкото собрание на ова граѓанско движење. Зиков беше и единствен кандидат за лидер. Бизнисменот Минчо Јорданов е избран за претседател на Советот на Алијансата за позитивна Македонија, а иницијатор на движењето, освен Јорданов и Зиков, е и поранешниот премиер Владо Бучковски.
XS
SM
MD
LG