Достапни линкови

Хрватска на референдум за бракот


Граѓаните на Хрватска на 1 декември на референдум ќе решаваат дали сакаат бракот во Уставот да се дефинира како заедница на маж и жена. Ова денеска го реши хрватскиот Сабор по иницијативата на конзервативната граѓанска иницијатива „Во име на семејството“. Со уставната дефиниција на бракот како заедница на жена и маж би се спречила можноста во иднина да има истополни бракови во таа земја.
XS
SM
MD
LG