Достапни линкови

Руската економија ќе заостанува зад глобалната


Рускиот министер за економија за прв пат призна дека руската економија ќе заостанува зад глобалниот раст во следните 20 години.
Алексеј Уликајев прогнозира дека економијата на Русија ќе расте со годишен просек од 2,5 отсто во текот на овој 20 годишен период.
Претходната проекција за раст на руската економија изнесуваше 4 проценти.
XS
SM
MD
LG