Достапни линкови

Кери - Воено решение за Сирија не е можно


Американскиот державен секретар Џон Кери изјави дека за сирискиот конфликт не е можно воено решение. Кери ова го изјави во Варшава повикувајки ги власта и опозицијата во Сирија да се посветат на преговори и да учествуваат на мировна конференција во Женева.
На конференцијата, според Кери, треба да се примени план за избор на транзициона влада.
Во врска со трговските преговори со ЕУ, Кери изјави дека европската загриженост поради американското прислушкување на телефони во Европа, не би требало да им наштети на трговеките преговори меѓу САД и ЕУ.
XS
SM
MD
LG