Достапни линкови

СДСМ бара кандидат за претседател на Македонија


Лидерот на СДСМ, Зоран Заев
Претседателот на СДСМ Зоран Заев за време на посетата на Струга изјави дека партијата повеќе од еден месец е интензивно посветена на изнаоѓање вистинска личност за кандидат за претседател на државата. Според него, очекуваат кандидат Македонец кој ќе биде прифатлив за граѓаните Албанци, граѓаните Турци и граѓаните од ромска, влашка и друга национална припадност.
Тој порача дека е задоволен и од ставот на членовите на неговата партија во Струга кои поддржуваат кандидат за претседател на државата да биде личност која ќе гарантира извршување на претседателската функција без разлика на етничката, верската или каква било друга припадност.
XS
SM
MD
LG