Достапни линкови

Иванишвили именува близок соработник за премиер на Грузија


Иракли Гарибашвили
Грузискиот премиер Бидзина Иванишвили го предложи неговиот близок соработник министерот за внатрешни работи Иракли Гарибашвили да го наследи на функцијата. Тој го именуваше Гарибашвили по консултациите со членовите на неговата влада и на неговата партија. Иванишвили изјави дека ќе се повлече кога Георги Маргвелашвили ќе стапи на претседателската функција на 17 ноември.
XS
SM
MD
LG