Достапни линкови

ЕБОР со нов фонд за Западен Балкан


Европската банка за обнова и развој и Германската развојна банка денеска соопштија дека покренале нов фонд од 100 милиони евра за обнова на општинската инфраструктура на Западен Балкан. Од фондот ќе бидат финансирани проекти во Македонија, Албанија, Србија, Црна Гора, Косово и Босна и Херцеговина. Минималните заеми ќе бидат 100 илјади, а максималните пет милиони евра.
XS
SM
MD
LG