Достапни линкови

Елена Гошева нов претседател на Уставниот суд


Уставен суд на Македонија
Судијката Елена Гошева е новиот претседател на Уставниот суд. Избрана е со тајно гласање, по предлог на еден од колегите. Гошева доаѓа на функцијата откако денеска му истече мандатот на досегашниот претседател Бранко Наумовски кој раководеше со Судот во последните три години и нема право на повторен избор. Неговиот деветгодишен мандат како уставен судија завршува на 6 декември годинава. За изборот на Гошева гласале повеќе од неопходните две третини од судиите.
XS
SM
MD
LG