Достапни линкови

Проблеми со сајтот за регистрација за здравствена заштита во САД


Илустрација.
Американскиот претседател Барак Обама презема „целосна одговорност“ за проблемите со испадите поради преоптовареност на веб сајтот на неговата администрација за новото здравствено осигурување. Министерката за здравство и социјални услуги Кетлин Сибелиус им се извини на незадоволните граѓани кои се обидуваат да се регистрираат за здравствена заштита и пред конгресната комисија рече дека таа е одговорна за пропустите. Обама и Сибелиус ги бранат промените во здравствениот систем, кои имаат цел да им обезбедат државна здравствена заштита на милиони Американци. САД се најголемата развиена земја без државен здравствен систем.
XS
SM
MD
LG