Достапни линкови

„Етнос“: „Славјанско-албанска Македонија“ не било предлог


Евангелос Венизелос
Името „Славјанско-албанска Македонија“ било спомнато за време на последната посета на Нимиц на Атина, при разговорот со министерот Евангелос Венизелос, пред се за да се објасни комплексноста на проблемот, а не како конректен предлог. Ова денеска го пишува весникот „Етнос“ во кусиот коментар под наслов „Краток спој“ за пишувањата на македонските медиуми дека преговарачот Адамантос Василакис предложил нашата земја да се вика „Славјанско-албанска Македонија“.
XS
SM
MD
LG