Достапни линкови

ОН: Детското мајчинство, глобален проблем


Во денеска објавениот извештај на Обединетите нации се оценува дека детското мајчинство останува огромнен глобален проблем. Тој е особено изразен во земјите во развој каде што секоја година се пораѓаат 7 милиони и триста илјади девојчиња под 18 години. Притоа е голема и смртноста при ваквите породувања, скоро 70 илјади годишно.
XS
SM
MD
LG