Достапни линкови

Груевски: владин акциски план за препораките на ЕК


премиерот Никола Груевски
Позитивниот извештај за напредокот на Македонија и обновената петта по ред препорака за почеток на преговорите со Европската комисија претставуваат позитивен момент за државата. Ова, како што соопшти прес службата на македонската влада, го оцениле премиерот Никола Груевски и известувачот во Европскиот Парламент Ричард Ховит на нивната денешна средба во Скопје. Груевски го информирал Ховит дека со цел продолжување на реформите за натамошен напредок и надминување на предизвиците кои се дефинирани во последниот извештај, владата ќе состави акциски план што ќе се спроведува во текот на следните 12 месеци. Европратеникот Ховит изрази надеж дека конечното пристапување на Македонија позитивно ќе влијае за развој на државата и регионот.
XS
SM
MD
LG