Достапни линкови

ССМ полноправен член на Меѓународната конфедерација на синдикати


Сојузот на синдикатите на Македонија доби полноправно членство во Меѓународната конфедерација на синдикати. Според претседателот на Синдикатите Живко Митревски, влегувањето во Конфедерацијата ќе овозможи ССМ да ја гради заедничката светска синдикална стратегија насочена во борбата против сиромаштијата, против невработеноста, но и за остварување на достојна работа и одбрана на достоинството на работникот.
XS
SM
MD
LG