Достапни линкови

НСА шпионирала 60 милиони телефонски повици во Шпанија


U.S. -- The National Security Agency (NSA) in Fort Meade, Maryland, May 31, 2006
Шпанскиот весник Ел Мундо објави документ, според кој, американската Национална Агенција за Безбедност шпионирала над 60 милиони телефонски повици во Шпанија меѓу декември 2012 и Јануари 2013.
Според Ел Мундо документот бил обезбеден од поранешниот вработен во оваа агенција Едвард Сноуден.
Овој извештај доажа по тензиите дека НСА шпионирала милиони телефони во Франција и Германија, меѓу кои и телефонот на канцеларот Ангела Меркел.
XS
SM
MD
LG