Достапни линкови

Протест за подршка на притворени активисти на "Гринпис"


Активист на “Гринпис” одржа двочасовен протест на Ајфеловата кула во Париз во знак на незадоволство од притворањето на 30 активисти на организацијата во Русија. Активистот се заврзал над вториот кат од градбата од каде оптегнал банер на кој пишува “Ослободете ги триесетмината од арктикот”. Француската полиција била принудена привремено да го забрани пристапот до кулата а пожарникарите успеале да го симнат активистот.
XS
SM
MD
LG