Достапни линкови

ВМРО ДПМНЕ не поддржува разрешување на Вељановски


Илија Димовски
ВМРО ДПМНЕ не ја поддржува предлог одлуката за разрешување на претседателот на Собранието Трајко Вељановски и таа не мора да биде ставена на дневен ред на седница, бидејќи не е во форма на интерпелација, изјави денеска пратеникот Илија Димовски. Според него, барањата за Анкетната комисија и за надзорната расправа треба да бидат согласно со Деловникот и Законот за Собрание. СДСМ денеска во Собранието најави дека ќе поднесе предлог за разрешување на првиот парламентарец и оти ќе бара одржување надзорна расправа за нарушување на пресумпцијата на невиност, злоупотреба на притворот, загрозувањето на правото на изразување и медиумската слобода и одржување на посебна седница на Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот.
XS
SM
MD
LG