Достапни линкови

Голем интерес за вработување во полицијата


На конкурсот за прием на 400 нови полициски службеници распишан пред десетина дена, се пријавиле вкупно 5.491 кандидати. На конкурсот се пријавиле 820 женски кандидатки од кои 87 отсто се Македонки, 4,5 отсто се Албанки, 2,5 отсто Србинки, околу 1,8 отсто од ромска националност. Најголем одѕив имало во Скопје каде конкурирале 1484 кандидати или 27 отсто од вкупниот број на кандидати, а потоа следуваат Битола, Куманово и Тетово.
Министерката Гордана Јанкуловска на денешната прес конференција изјави дека Комисијата која што ќе ја реализира селекцијата е формирана и наскоро кандидатите ќе бидат информирани за агендата на полагањето на физичките, општообразовните и психолошките тестови.
XS
SM
MD
LG