Достапни линкови

Иран: претседателот предложи тројца нови министри


Иранските медиуми јавија дека Претседателот Хасан Рохани номинирал тројца кандидати за состав на владиниот кабинет. Тие треба да дојдат на местото на кандидатите чии номинации претходно беа одбиени од Парламентот. Предложените кандидати треба да раководат со Минстерствата за наука и технологија, спорт и млади и за образование.
За кусо време по инаугурацијата на Рохани во август, пратениците во Парламентот го критикуваа неговиот предлог за состав на новиот кабинет, поради сомневања дека некои од кандидатите се блиски со опозицијата. Парламентот тогаш одби три од 18- те номинирани кандидати. Парламентот треба да дебатира за новите предлози наредната недела.
XS
SM
MD
LG