Достапни линкови

Русокосо девојче најдено во ромска населба во Грција


Грчката полиција побара меѓународна помош во откривањето на идентитетот на едно русокосо девојче најдено во ромска населба кај Лариса во централниот дел на Грција. ДНК анализата покажала дека мажот и жената во чија куќа живеело девојчето не се во никакво сродство со неа. Девојчето, кое се вика Марија, има четири години, нагласено руса коса и сини очи. Девојчето е префрлено во хуманитарен центар од каде е покрената потрагата по родителите на Марија. Социјалните служби стравуваат дека девојчето можеби е жртва на киднапирање или трговија со луѓе. Девојчето е откриено при полициска интервенција во ромската населба во потрага по осомничени криминалци.
XS
SM
MD
LG