Достапни линкови

Берзата реагира на одблокирањето на американските институции


Берзанскиот индекс Стандард енд Пурс 500 во Соединетите американски држави бележи рекордна вредност. Индексот затвори со 1733 поени откако американските политичари постигнаа договор за буџет со што повторно се отворија дел од државните институции кои не работеа 16 дена. Индексот Дау Џоунс, од друга страна, затвори со загуба од два поени поради послаби од очекуваните финансиски извештаи на компаниите ИБМ и Голдман Сакс.
XS
SM
MD
LG